Not known Facts About συμβουλοι επιχειρησεων
Not known Facts About συμβουλοι επιχειρησεων
Blog Article
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της εργασίας στο σπίτι
Πόσο συχνά πρέπει να συνεργάζομαι με τον οικονομικό μου σύμβουλο;
Τώρα που έχουμε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα για το τι είναι ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος, πρέπει να προσέχουμε να μην τον συγχέουμε με έναν οικονομικό πράκτορα. Το τελευταίο έχει γενικά ένα πιο σφαιρικό όραμα για την οικονομία. Η λειτουργία του ίδιου μοιάζει περισσότερο με αυτή ενός εξωτερικού και έγκαιρου οικονομικού συμβούλου.
Οικονομικά Καριέρα Λιανική έναντι θεσμικών πελατών σε χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις
Λογιστής, φοροτεχνικός ή οικονομικός σύμβουλος – Ποιον επαγγελματία χρειάζεται η επιχείρηση
Καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις με βάση τη συγκέντρωση στοιχείων και την ανάλυσή τους από τα Μεγάλα Δεδομένα και την Προχωρημένη Αναλυτική
Συνήθως από αυτόν τον τομέα εκκινεί η συμβουλευτική επιχειρήσεων. Υπάρχει δηλαδή ένα πρόβλημα απόδοσης σε κάποιο συγκεκριμένο τμήμα της επιχείρησης και οι σύμβουλοι επιχειρήσεων θα προτείνουν λύσεις, ώστε να βελτιωθεί η παραγωγικότητα.
Και συνήθως οι μόνες οικονομικές ειδήσεις που μας προσφέρουν είναι του τύπου “
Το παράδειγμα του ακινήτου αποτελεί απλώς μια συνηθισμένη περίπτωση οικονομικής απόφασης που δείχνει τις ποικίλες παραμέτρους που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας. Προφανώς υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις οικονομικών αποφάσεων, όπως για παράδειγμα τι να κάνω τα λεφτά μου, πως να τα εξασφαλίσω, που να τα επενδύσω και αν αξίζει γενικότερα να τα check here επενδύσω και που φυσικά να απευθυνθώ.
Οι επιχειρήσεις ποικίλουν τόσο πολύ, όσο περίπλοκη είναι η ίδια η ζωή. Οι τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι επίσης πολλοί (για παράδειγμα κλάδος φαρμάκου, αυτοκινήτων, ξενοδοχείων, τεχνολογίας, τροφίμων και πολλοί άλλοι) κι επίσης το μέγεθος των επιχειρήσεων μπορεί να αποτελείται από ένα άτομο (η λεγόμενη ατομική επιχείρηση) έως και από πολλές χιλιάδες εργαζόμενους.
Διαφορά από τον Οικονομικό Σύμβουλο: Ενώ ο οικονομικός σύμβουλος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος είναι πιο εξειδικευμένος στα οικονομικά της επένδυσης.
Δεν γίνεται κατανομή των πόρων έτσι όπως έγινε πέρυσι με μικρές μεταβολές, αλλά επαναξιολογούνται και πρέπει να δικαιολογηθούν οικονομικά τα πάντα.
Ο ρόλος του προσωπικού οικονομικού συμβούλου λοιπόν είναι να βρίσκεται δίπλα στον πελάτη, να τον βοηθά ώστε να αναλύει κι αντιλαμβάνεται τις ποικίλες παραμέτρους σε μια οικονομική του απόφαση και ουσιαστικά να τον βοηθά στην επίτευξη των στρατηγικών του στόχων μέσα από: α) τις οικονομικές συμβουλές-πληροφορίες, β) την συμβουλευτική διαδικασία-συζήτηση και γ) την χρηματοοικονομική εκπαίδευση που θα προσφέρει.
Γνώσεις οικονομικών: Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να ερμηνεύουμε τους δείκτες των οποίων η συμπεριφορά επηρεάζει τα περιουσιακά στοιχεία στα οποία έχει επενδύσει ο πελάτης.